Trendy kamerplanten voor 2022

Calathea

calathea

Calathea Warscewiczii – Jouwplant

De plant is makkelijk te verzorgen en een ideale plant voor het interieur. Een calathea is te herkennen aan zijn bijzondere patronen in het blad, elk exemplaar heeft zijn eigen patronen en kleuren en daarom heb je er aan eentje eigenlijk niet genoeg. Het bijzondere aan de calathea is dat de bladeren na zonsondergang dichtvouwen. Bij zonsopkomst vouwen de bladeren zich weer open, een bijzondere eigenschap dus!  De standplaats van de luistert wel nauw, ze kan tegen een stootje maar houd niet van direct zonlicht. Het is zelfs beter om deze plant op plek te zetten waar schaduw is, bij te veel licht worden de bladeren bruin. Houd de grond licht vochtig, maar kijk uit met te veel water…

Monstera

Gatenplant ‘Monstera Deliciosa’ Kamerplant 70 cm 1
 Monstera Deliciosa – Jouwplant

Deze golden oldie blijft weer terugkomen. Raar is het niet, want de Monstera is tropisch mooi en vraagt niet veel meer dan licht en een scheut water op zijn tijd. En vertroetel je hem flink, dan groeit de plant uit tot monsterlijke proporties, vandaar ook de naam. Hij neemt wel aardig wat plek in als hij eenmaal op stoom is. Een grote pot is dan wel handig!
Wist je dat deze plant dankzij de speciale vorm van de bladeren ook wel gatenplant genoemd wordt? En dat deze beauty een bron is van inspiratie in de mode- en kunstwereld?!?

Euphorbia Erytrea

cactus

Euphorbia erytrea in bruin grijze sierpot met bark – Jouwplant

Ook wel de cowboy cactus genoemd en dat snap je meteen als je hem ziet. Eigenlijk is het geen cactus, maar is hij lid van de wolfsmelk-familie. Het is wel een vetplant en dat betekent dat de euphorbia vocht opslaat in zijn stam. Geef hem daarom alleen water als hij helemaal droog staat en liever te weinig dan te veel. Hij staat het liefst in de zon. Wanneer deze vetplant het koud krijgt wordt de kleur van de stammen paars. Het is een echte blikvanger onder de Euphorbia’s.

Ficus Lyrata

lyrata

Ficus Lyrata (Vioolplant) – Jouwplant

Met de Ficus Lyrata breng je de tropen in huis. Deze plant wordt ook wel Tabaksplant of Vioolplant genoemd. Deze populaire kamerplant is er in verschillende vormen. Met deze versie met zijn grote, groene bladeren. staat er gelijk wat. Zet de Ficus in het licht en geef hem regelmatig water.

Strelitzia

strelitzia

Strelitzia Nicolai – Jouwplant

De exotische Strelitzia is een echte eyecatcher in de woonkamer. Hij komt oorspronkelijk uit Zuid- Afrika en wordt ook wel de paradijsvogelbloem of paradijsvogelplant genoemd. Omdat hij zo groot is vraagt hij wel een aardig slok water. Het liefste staat hij op een plekje met veel zonlicht. Hier kan hij zijn grote groene bladeren het beste showen. Groot gelijk heeft ‘ie, deze jungle-look mag zeker gezien worden, toch?

Alocasia Zebrina

zebrina

Decorum Alocasia Zebrina (olifantsoor) met ELHO brussels black – Jouwplant

Deze opvallende verschijning heeft enorme bladeren – daarom wordt hij ook wel olifantsoor genoemd – en in het oog springende stelen. De zebraprint maakt hem een echte eyecatcher waardoor deze knapperd niet mag ontbreken op deze lijst met trendplanten. Makkelijk is de alocasia zebrina niet, dat moet worden toegegeven. De standplaats moet licht zijn, maar niet té en de aarde moet vochtig blijven, maar ook weer niet té. Eentje voor gevorderden dus.

Olijfboom

olijf
Olijf boom – Jouwplant

Ook binnen kan een olijfboom goed overleven, al zal hij niet zo snel vruchten geven. Maar de Mediterrane looks maken dat helemaal goed. In de zomer kun je hem naar buiten verplaatsen, maar dit hoeft niet. De grijsgroene blaadjes passen mooi in een vergrijsd interieur en daardoor is de plant niet té aanwezig. De boom komt uit het oosten van het Middellandse zeegebied en wordt daar al eeuwen geteeld voor de olijven. Als boom is hij hard en kan hij honderden jaren oud worden.

Chlorophytum

flora 60f7d2ead3ee6 600x600 4
         Kokodama Chlorophytum – Jouwplant

Deze plant staat beter bekend als de graslelie. De Chlorophytum heeft aantrekkelijk groen met wit blad. Het is een erg sterke plant en gemakkelijk te onderhouden. Niet voor niets een favoriet van vele plantenliefhebbers! Daarbij is deze cutie ook nog eens enorm luchtzuiverend…

Philodendron Green Wonder

Philodendron ‘Green Wonder’ Kamerplant 80 cm
Philodendron Green Wonder – Jouwplant

De philodendron is een uitgebreide familie. Deze Green Wonder is niet bescheiden en eist een flinke plek in jouw interieur op. De philodendron heeft grote bladeren aan lange stelen, die wijd uiteen groeien. Het blad is prachtig en zuivert de lucht. Het is een makkelijke en sterke kamerplant. Het sap in de bladeren is wel giftig, let daarom op met huisdieren!

Jouw trendy kamerplant vinden in onze webshop

Jouw trendy kamerplant voor 2022 nog niet gevonden? Geen paniek! Wij hebben vele planten die wellicht meer passen bij jouw stijl. Vind je jouw kamerplant echt niet, maar vind je wel dat die in onze webshop zou moeten staan? Laat dan een berichtje achter via ons contactformulier!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *