Ficus Lyrata (Vioolplant)

Jouw Plant, voor elk thuis. Al onze planten komen direct van de Nederlandse kweker, worden perfect verpakt en zijn daardoor in topconditie.

39,16

Met de Ficus Lyrata breng je de tropen in huis. Deze plant wordt ook wel Tabaksplant of Vioolplant genoemd. Deze populaire kamerplant is er in verschillende vormen. Met deze versie met zijn grote, groene bladeren. staat er gelijk wat. Zet de Ficus in het licht en geef hem regelmatig water.

flora 5ef3775b03061
Ficus Lyrata (Vioolplant)

39,16

100% veilig afrekenen. Gratis bezorging in Nederland en België

bg_image

Beschrijving

De Ficus Lyrata kunt u herkennen aan zijn grote bladeren. Omdat de bladeren een smalle onderkant en een breder uiteinde hebben, wordt de plant ook wel ‘Vioolplant’ genoemd. In de natuur kan de plant wel 20 meter hoog worden, met bladeren van een halve meter.

Extra informatie
Kweker informatie

Bent u op zoek naar groene planten, bloeiende planten of planten met toegevoegde waarde? Wilt u verzorgingstips voor uw plant? Of bent u op zoek naar inspiratie met kamerplanten?

Dan bent u bij Vireõ aan het juiste adres. Ons brede assortiment maakt veel verschillende soorten orders mogelijk. Ook leveren wij exclusieve verpakkingen, sierpotten en toegevoegde waarde.

Verzorgingstips

De Ficus Lyrata staat het liefst op een lichte plek, bij het raam. Een te donkere standplaats stagneert te groei. Ze hebben behoefte aan veel (zon)licht. In de winterperiode kan de plant na aanschaf wat blad verliezen. De Ficus komt namelijk uit een lichte kas en de overgang naar een relatief donkere woonkamer zorgt voor bladval. Dit is niet schadelijk voor de plant, zolang hij op een lichte plek staat gaat hij weer nieuw blad aanmaken in het voorjaar!

De grond waar de Ficus Lyrata in staat dient altijd licht vochtig te zijn. Een te natte grond zorgt voor wortelrot. In het begin kun je de plant het beste regelmatig kleine hoeveelheden geven.

Hoogte

90

Potmaat

21

Giftig?

Beoordelingen (0)

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Plantenpakket meebestellen?

Jouw Plant, voor elk thuis.

Binnen 72 uur in topconditie van de kweker naar jouw woonkamer, werkplek of kantoor.