Ons assortiment aan tuinplanten bestaat uit zorgzaam geselecteerde planten van de beste kwekers. De tuinplanten zijn te bestellen en worden direct bij de kweker vers ingepakt en verzonden. Binnen 2-3 werkdagen jouw tuinplant in jouw tuin.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.

Tuinplanten bestellen bij jouwplant.nl

Ben jij opzoek naar mooie planten voor in jouw tuin? Planten voor buiten gemakkelijk en vertrouwd online bestellen. Creëer jouw droomtuin met onze collectie aan buiten planten. De tuin is het visitekaartje van elke woning. Een mooie tuin complimenteert jouw huis en verdiend alle aandacht. Daarom vinden wij het belangrijk dat er keuze genoeg is voor jouw gewenste tuin planten. Ben je opzoek naar mooie opvallende bloemen voor in de voortuin? of meer van de makkelijke planten in onderhoud? Lees dan verder om erachter te komen welke plant bij jouw tuin past.

Alle soorten tuinplanten bij Jouwplant.nl

Al onze soorten planten komen rechstreeks van de kweker. Niet alle tuin planten zijn beschikbaar hele jaar rond. Houdt daarom onze pagina in de gaten of laat een bericht achter als je opzoek bent naar een specifieke buiten plant! Lees hieronder meer over de verschillende soorten tuinplanten die wij aanbieden.

Vaste planten

Vaste planten zijn kruidachtige planten. Bij Jouwplant vind je deze bijvoorbeeld kruidachtige vaste planten met mooie witte bloemen. Vaste planten, ook wel “polycarpisch” genoemd bloeien na een jaar. Toch zijn er ook vaste planten die na een paar groeien. Deze zaadplanten zijn gemakkelijk in onderhoud en gaan over het algemeen een aantal jaar mee. Lees hier voor meer informatie over vaste planten.

Struik of heester

Struiken zijn stevig en houtig. Het is een plant die veel takken vormt direct boven de grond. Derhalve zijn deze struiken niet zo hoog als vele boomsoorten. Een struik is stevig en hebben soms ook schitterende bloemen. Zie onze struiken met bijvoorbeeld prachtige roze bloemen. Ontzettend mooi voor in een tuin!

Cactussen

Cactussen voor buiten zijn sterk en kunnen lang zonder water. Niet alle cactussen kunnen buiten, maar gelukkig zijn er prachtige exemplaren die buiten in jouw tuin een prachtig aanzicht kunnen geven. Voor een liefhebber van cactussen een mooie kans om een cactus voor buiten in je tuin te plaatsen.

Giftige tuinplanten

Er zijn ook planten die giftig zijn voor katten, honden en/of andere dieren. Derhalve is het altijd verstandig om te checken of een plant in jouw tuin verstandig is. Heb jij dieren of zijn er dieren in de buurt die jouw tuin wel eens een bezoekje brengen? Onderzoek dan even of de tuin plant giftig is voor dieren. Een kleine lijst van giftige planten:

  • Taxus
  • Rododendron
  • Kamperfoelie
  • Amaryllis
  • Monnikskap
  • Kalanchoë
  • Lelies
  • Klimop
  • Druivenplant
  • Hosta’s